Exclusive

Hoeveel zijn de selecties van de halve finalisten van de Champions League waard?

Hoeveel zijn de selecties van de halve finalisten van de Champions League waard?

20-04-2023 12:45

Nu de halve finalisten van de Champions League bekend zijn, is het tijd om de balans op te maken. Met InternazionaleAC Milan en Real MadridManchester City staan er twee mooie affiches te wachten. Hoeveel zijn de selecties van de vier Europese grootmachten eigenlijk waard? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij, met Transfermarkt.com als uitgangspunt.

Internazionale: 534.45 miljoen

Als we kijken naar de totale selectie van Inter zien we dat we op een cumulatief bedrag van 534.45 miljoen euro uitkomen. Daarmee zijn de Italianen de club die over de selectie beschikt die het minst waard is van de vier. Uit de ploeg van Simone Inzaghi springt er één speler met kop en schouders bovenuit qua waarde. Lautaro Martínez is met zijn 80 miljoen euro de duurste speler.

AC Milan: 547.25 miljoen

AC Milan, de andere club uit Milaan, is net wat meer waard dan rivaal Inter. De selectie van I Rossioneri heeft een cumulatieve waarde van 547.25 miljoen euro. De Milan-speler die de meeste waarde vertegenwoordigd liet zich in beide kwartfinales tegen Napoli gelden: Rafael Leão. De Portugees die Olivier Giroud van een wonderassist voorzag is 80 miljoen euro waard.

Real Madrid: 860.80 miljoen

Een blik op de selectie van Real Madrid verraadt dat we een flinke sprong maken qua selectiewaarde. Het ensemble van De Koninklijke is met 860.80 miljoen meer dan driehonderd miljoen euro meer waard dan de halve finalisten uit Italië. De duurste speler uit de ploeg van Carlo Ancelotti is Vinícius Júnior. De Braziliaan heeft een minimaal prijskaartje van zo’n 120 miljoen euro aan zijn nek hangen.

Manchester City: 1.05 miljard

De waarde van de selectie van Manchester City neemt absurde vormen aan. The Citizens gaan als enige club ter wereld liefst over de miljard. Het is geen verrassing welke speler de hoogste transferwaarde vertegenwoordigd. Erling Haaland is met zijn 170 miljoen euro bijna één vijfde van de hele selectie waard. Dat mag ook wel gezien het doelpuntentotaal van de Noor. In totaal heeft de Noor er dit seizoen al 48(!) gemaakt.