Manchester City laat zich niet verrassen door Bayern en bereikt halve finale CL

19-04-2023 23:01 Laatste update: 23:09

Manchester City heeft woensdagavond de halve finale van de Champions League bereikt. De ploeg van Pep Guardiola kwam na de 3-0 overwinning in Engeland niet meer in de problemen tegen Bayern München. De return eindigde in 1-1.

De missie was woensdagavond duidelijk voor Bayern München: met meer dan drie doelpunten verschil winnen in eigen huis. Na de oorwassing van vorige week, begonnen de Duitsers goed aan de Champions League-return. De goede start leidde echter niet tot een gewenste vroege voorsprong voor Der Rekordmeister.

Het entertainmentgehalte was vrij hoog in de Allianz Arena. In de loop van de eerste helft haalde Dayot Upamecano de doorgebroken Erling Haaland onderuit, waarna de Fransman een rode kaart ontving. Aangezien de Noorse vedette net buitenspel stond, werd de beslissing teruggedraaid en mocht de Bayern-verdediger blijven staan. Zo’n tien minuten voor rust kreeg diezelfde Upamecano een bal tegen zijn arm, waardoor Manchester City een penalty ontving. Haaland ging achter de bal staan, maar hij faalde. De superspits schoot het speeltuig over het vijandelijke doel.

In het tweede bedrijf slaagde Haaland er toch in om de score te openen. Hij schoot de bal feilloos tegen de touwen op aangeven van Kevin de Bruyne. Hierdoor was de wedstrijd gespeeld. In de 83e minuut kwam Bayern nog wel op gelijke hoogte, doordat Joshua Kimmich vanaf elf meter raak schoot. Daardoor eindigde het duel in München in 1-1. Manchester City neemt het in de halve finale van het miljardenbal op tegen titelhouder Real Madrid.