Exclusive

Deze zes spelers van Feyenoord lopen in de zomer van 2023 uit hun contract

Deze zes spelers van Feyenoord lopen in de zomer van 2023 uit hun contract

21-04-2023 22:15 Laatste update: 20:03
1

Het einde van het Eredivisie-seizoen komt met de week dichterbij en dat geldt automatisch ook voor de transferzomer. Waar de miljoenen normaal gesproken over de toonbank vliegen, zijn er ook een aantal spelers die een transfervrije zomer tegemoet kunnen gaan. Dat geldt ook voor zes spelers van Feyenoord. Deze spelers van de Rotterdammers zijn in het bezit van een aflopend contract.

Sebastian Szymanski

De 23-jarige Szymanski is één van de zes spelers die uit zijn contract loopt bij Feyenoord. De Poolse middenvelder kwam afgelopen zomer naar Rotterdam, hij wordt voor één seizoen gehuurd van Dinamo Moskou. Tot dusver heeft hij al zijn waarde bewezen in het uitstekend draaiende Feyenoord van trainer Arne Slot. In totaal kwam de Pool al in 34 wedstrijden in actie dit seizoen. Szymanski was hierin goed voor negen doelpunten en zes assists. Feyenoord heeft bij de huurtransfer een koopoptie bedongen van een bedrag van zo’n negen miljoen euro. Het is nog onduidelijk of de Rotterdammers deze optie gaan lichten.

Ousssama Idrissi

Idrissi wordt dit seizoen ook gehuurd door Feyenoord. De Marokkaanse vleugelaanvaller staat onder contract bij het Spaanse Sevilla, waar hij aan het eind van het seizoen zal terugkeren. Evenals Szymanski heeft Idrissi zich dit seizoen als huurspeler ook al bewezen. De 27-jarige vleugelaanvaller kwam al 32 keer in actie voor Feyenoord, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en acht assists. Ondanks dat Feyenoord geen koopoptie heeft bedongen, gaat de Stadionclub naar verluidt toch kijken om Idrissi definitief over te kunnen nemen van Sevilla.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)

Jacob Rasmussen

Rasmussen is de derde Feyenoord-huurling in dit rijtje. De voormalig verdediger van Vitesse maakte afgelopen zomer de overstap van het Italiaanse Fiorentina naar Rotterdam-Zuid. Tot dusver heeft de centrumverdediger dit seizoen 704 minuten gespeeld voor de huidige koploper van de Eredivisie, verdeeld over elf wedstrijden. Hij was hierin goed voor één treffer en één assist. Feyenoord heeft een optie tot koop bedongen, het is niet bekend hoe diep de Rotterdammers in de buidel moeten tasten om de Deen definitief in te lijven.

Timon Wellenreuther

Ook Wellenreuther speelt dit seizoen op huurbasis voor Feyenoord. De Duitse sluitpost wordt gehuurd van RSC Anderlecht. Hij werd binnengehaald als tweede keeper, maar speelde dit seizoen door de blessure van collega-sluitpost Justin Bijlow toch nog veertien wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord. Hij blonk onder meer uit in het bekerduel met NEC.

Ofir Marciano

Marciano tekende op 30 juni 2021 een tweejarig contract in De Kuip. Hij kwam destijds transfervrij over van het Schotse Hibernian. De Israëlische doelman heeft uiteindelijk meer speeltijd gehad bij Feyenoord dan op voorhand werd gedacht. Hij stond namelijk in twintig duels onder de lat. Dit kwam mede door de blessure van Bijlow afgelopen seizoen.

Tein Troost

Troost is de laatste speler in dit rijtje die komende zomer transfervrij de deur uit kan lopen bij Feyenoord. De 21-jarige keeper verliet in de zomer van 2018 de jeugdopleiding van NAC Breda voor die van Feyenoord. Na verschillende jaren in de jeugd te hebben gespeeld bij de Stadionclub, werd hij aan het begin van dit seizoen overgeheveld naar de A-selectie. Hij maakte nog niet zijn debuut voor Feyenoord. De kans dat dit nog gaat gebeuren is nihil. Troost zat wel meerdere wedstrijden als derde keeper op de bank bij Feyenoord.