Transfernieuws

'Barcelona heeft eerste versterking binnen: 31-jarige Martínez wil prijzen pakken'

'Barcelona heeft eerste versterking binnen: 31-jarige Martínez wil prijzen pakken'

15-04-2023 09:49

Volgens de Spaanse krant Relevo gaat FC Barcelona zich aankomende zomer versterken met Iñigo Martínez. De 31-jarige verdediger komt transfervrij over van Athletic Bilbao.

Martínez, die al twintig keer uitkwam voor het Spaanse nationale elftal, bereikte in maart al een akkoord met de Catalanen en werd zelfs medisch gekeurd. Afgelopen week ondertekende hij zijn contract, waardoor een transfer nu écht officieel is.

Barcelona had al langer een oogje op Martínez, maar door de 'Negreira-zaak' werd een mogelijke deal uitgesteld. De club wordt verdacht van frauduleuze betalingen aan José María Negreira, de voormalig baas van de Spaanse scheidsrechterscommissie. Een eventuele straf zou daarom roet in het eten kunnen hebben gegooid voor de overstap van de mandekker, maar Mateu Alemany en Jordi Cruijff hebben die zorgen bij hem weggenomen.

Martínez zou zijn transfer naar Barcelona zien als een unieke kans op het winnen van prijzen en spelen in de Champions League. Trainer Xavi zal bovendien ook maar wat blij zijn met zijn komst, want hij wilde al gelangere tijd een linksbenige verdediger aan zijn selectie toevoegen. Een andere veelgenoemde versterking voor Barça is Ilkay Gündogan van Manchester City, die momenteel uit zijn contract loopt en het middenveld een boost kan geven.