Tuchel spreekt zich uit over straf voor Mané

Tuchel neemt Mané in bescherming: 'Nooit eerder ergens schuldig aan gemaakt'

14 april 2023 om 14:57

Thomas Tuchel heeft Sadio Mané op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met TSG Hoffenheim in bescherming genomen. De Senegalese aanvaller is geschorst voor het Bundesliga-duel nadat hij Leroy Sané in de kleedkamer van Bayern München een tik uitdeelde na de pijnlijke 3-0 nederlaag bij Manchester City.

Mané zou Sané in zijn gezicht hebben geslagen na afloop van de pijnlijke verliesbeurt. Der Rekordmeister greep vervolgens in en schorste hem voor de wedstrijd tegen Hoffenheim én legde hem een boete op. "We hebben het opgehelderd, zodat het opgehelderd is", steekt Tuchel van wal.

"Ik ben de eerste die hem verdedigt", vervolgt de Duitser. "Ik ken hem al zo lang, en ik ken zijn omgeving. Ik ken hem uitsluitend als een topprofessional. Hij heeft zich nooit, nooit, maar dan ook écht nooit ergens schuldig aan gemaakt. Iedereen heeft het recht om een fout te maken."

Inmiddels is de kou uit de lucht en zou het incident een 'reinigende werking' hebben gehad binnen de Bayern-groep. "We hadden gisteren (donderdag, red.) en vandaag (vrijdag, red.) een goede positieve en energieke sfeer op de training en dat is ook nodig."