Nieuws

Hoofd jeugdopleiding vertrekt in de zomer bij Ajax: 'Jammer dat hij dit besluit'

Hoofd jeugdopleiding vertrekt in de zomer bij Ajax: 'Jammer dat hij dit besluit'

13-04-2023 15:03 Laatste update: 15:09

Saïd Ouaali vertrekt deze zomer bij Ajax. Het hoofd jeugdopleiding, wiens contract op 30 juni afloopt, heeft de directie laten weten niet te willen verlengen bij de club.

Ajax bevestigt het nieuws donderdagmiddag via de officiële kanalen. Ouaali was tot 2012 trainer in de jeugdopleiding van Ajax en maakte daarna snel stappen binnen de club. In 2016 werd Ouaali hoofd jeugdopleidingen, waarmee hij direct de langstzittende in die functie in de geschiedenis van de club is.

Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt het jammer dat Ouaali vertrekt. "Jammer dat hij heeft besloten weg te gaan, we hadden graag met hem verder gewild. Ik kijk terug op een prettige samenwerking van elf jaar waarin we veel hebben meegemaakt. We bedanken hem voor wat hij voor Ajax heeft gedaan en ik wens hem veel succes."

Volgens Ouaali is het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Ruim elf jaar heb ik mij samen met collega’s met veel plezier ingezet voor onze jeugdopleiding, in mijn optiek nog steeds de levensader van de club. In die jaren hebben we veel jeugdspelers kunnen begeleiden in hun individuele weg naar Ajax 1, iets waar ik zeer trots op ben. Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen."