Reactie

Blind hekelt 'oliedomme' actie van Chelsea-verdediger: 'Ik houd hier niet van'

Blind hekelt 'oliedomme' actie van Chelsea-verdediger: 'Ik houd hier niet van'

12-04-2023 23:42

Danny Blind kan er met zijn pet niet bij dat Ben Chilwell een rode kaart heeft gepakt tegen Real Madrid. De verdediger van Chelsea trok ongeveer halverwege de tweede helft aan de noodrem toen Rodrygo langs hem snelde.

"Het gaat in eerste instantie fout bij Cucurella, maar ik vind dat je in deze fase van de wedstrijd, en er komt ook nog een return, altijd moet vertrouwen op je keeper", begint Blind tijdens de nabeschouwing bij Ziggo Sport. "Dit doe je in de 80e minuut of in de tweede wedstrijd wanneer het er écht om gaat."

"Ik hou hier niet van", vervolgt Blind, die door zijn ervaring als verdediger wel weet hoe dit soort situaties in elkaar steken. "Hij legt zijn arm op zijn schouder en trekt hem echt omver. Ik vind het oliedom. Je staat bijna de hele tweede helft met tien man en het heeft ook consequenties voor de return. Het kon ook 3- of 4-0 worden", besluit hij.

Na de rode kaart van Chilwell wisten de Madrilenen nog één keer het net te vinden. Het werd 2-0 in het voordeel van de Spanjaarden.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!