Ajax-jongelingen krijgen pak slaag van Nordsjaelland in finale van de Future Cup

10-04-2023 17:02
1

Ajax O17 heeft in de finale van de Future Cup verloren van FC Nordsjaelland. De Deense jongelingen wonnen met 0-3 door drie doelpunten in de eerste helft.

Ajax begon goed en met een schitterende bal zette Don O'Niel Kayden Wolff vrij voor het doel. De aanvaller van Ajax zag zijn schot via de voeten van de Deense doelman tegen de paal hobbelen. Een hele snelle voorsprong bleef daardoor uit. De eerste grote kans voor de Denen was meteen raak. Een voorzet van de linkerkant werd bij de tweede paal binnengewerkt door Balder Magui: 0-1. Het was tevens het eerste tegendoelpunt van Ajax O17 op deze Future Cup.

Na een foute pass in de opbouw van Ajax verdubbelde de Denen al snel de voorsprong. Prince Amoako strafte de slordigheid af en knalde de bal geweldig in de lange hoek. Ajax-doelman Tommy Setford was kansloos. Nog voor rust maakte FC Nordsjælland de derde treffer. Een hoekschop vanaf de rechterkant werd door verdediger Oliver Bødker ingekopt.

Een moeizame opgave voor de Ajacieden bleek daarna al snel onmogelijk. Na rust probeerde Ajax O17 er nog een wedstrijd van te maken, maar ze konden geen vuist meer maken. De Denen speelden zorgeloos de tweede helft uit en trokken zo bij hun debuut op de Future Cup aan het langste eind.