Welke club won het vaakst de Nederlandse beker?

Alle bekerwinnaars op een rijtje: welke club won het vaakst de Nederlandse beker?

17 januari om 07:30
Laatste update: 17 januari om 07:30

De strijd om de KNVB Beker is in volle gang. Ook dit jaar wordt in De Kuip bepaald wie er met de eindoverwinning vandoor gaan. Welke club won het vaakst de Nederlandse beker? VoetbalNieuws geeft een overzicht.

Op de Nederlandse velden werd in 1894 voor het eerst een voetbalbekertoernooi gespeeld om het zogeheten 'Holdertbeeld'. Anno 2024, 130 jaar later, bestaat het Nederlandse bekertoernooi nog steeds, onder de naam TOTO KNVB Beker. In totaal hebben 36 clubs het Nederlandse bekertoernooi gewonnen. Maar welke club won het vaakst de Nederlandse beker? Dat is Ajax. De Amsterdammers triomfeerden twintig keer. Feyenoord en PSV volgen met respectievelijk vijftien en elf bekeroverwinningen. 

De traditionele top-3 stond in het seizoen 2022/2023 voor het eerst in achttien jaar weer samen in de halve finale van de Nederlandse beker. Uiteindelijk legde PSV voor het tweede seizoen op rij beslag op de 'dennenappel'. PSV versloeg Ajax toen in De Kuip via penalty's.

Alle winnaars van het Nederlandse bekertoernooi:
- Ajax (20x)
- Feyenoord (15x)
- PSV (11x)
- AZ Alkmaar en HVCV Quick (allebei 4x)
- FC Twente, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Koninklijke HFC (allemaal 3x)
- ADO Den Haag, Roda JC Kerkrade, HBS, HFC Haarlem, VOC, DFC en Willem II (allemaal 2x)
- Vitesse, NAC Breda, PEC Zwolle, HVV, sc Heerenveen, RAP, VUC, VSV, FC Groningen, Velocitas Breda, DSV Concordia, CVV, VV Schoten, ZFC, T.S.V. LONGA, Velocitas 1897, RFC Roermond, Eindhoven, Quick 1888 en VVV-Venlo (allemaal 1x)