Exclusive

VN TV-gids: Welke wedstrijden worden er vandaag gespeeld? De duels op een rijtje

VN TV-gids: Welke wedstrijden worden er vandaag gespeeld? De duels op een rijtje

02-04-2023 07:00

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen is. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden vandaag.

Go Ahead Eagles - Ajax

De Eredivisie-zondag wordt om 12.15 uur afgetrapt met het treffen tussen Go Ahead Eagles en Ajax. De Amsterdammers staan na zaterdagavond op de derde plaats in de Eredivisie, omdat PSV van NEC wist te winnen.

Uiteraard hoopt Ajax de tweede plaats weer over te nemen van de Eindhovenaren en zodoende ook de druk op koploper Feyenoord te leggen, dat later op de dag in actie komt. Bij een eventuele zege is het gat tussen beide rivalen in ieder geval voor even weer drie punten.

Go Ahead Eagles hoopt zich daarentegen definitief veilig te spelen en met een goed resultaat tegen Ajax komt het daar steeds dichter bij. De Deventenaren lijken langzaam maar zeker een beetje een Angstgegner te worden voor de loeg van John Heitinga. In de Johan Cruijff Arena werd het eerder dit seizoen immers 1-1. De laatste ontmoeting in De Adelaarshorst eindigde in een 2-1 overwinning voor Kowet.

Deze wedstrijd zie je om 12.15 uur op ESPN 2.

Sparta Rotterdam - Feyenoord

Om 14.30 uur komt de koploper van de Eredivisie in actie: Feyenoord. De ploeg van Arne Slot reist af naar Het Kasteel voor de stadsderby met Sparta Rotterdam.

Feyenoord staat zes punten los en hoopt die status ook na zondag te behouden. Daarvoor is een overwinning tegen Sparta verplicht. Eerder op de zondag komt nummer twee Ajax in actie tegen Go Ahead Eagles. De Rotterdammers weten na afloop van die wedstrijd hoe de verhoudingen zijn. Ze moeten het in ieder geval doen zonder sterkhouder Lutsharel Geertruida, die tijdens de interlandperiode met Oranje geblesseerd raakte.

Sparta is dé verrassing van het Eredivisie-seizoen en staat op een zeer verdienstelijke zesde plaats op de ranglijst. Of ze het de koploper ook moeilijk kunnen maken, zal moeten blijken. De vorige ontmoeting, in oktober 2021, eindigde in een late 0-1 zege voor Feyenoord.

Deze wedstrijd zie je om 14.30 uur op ESPN 3.

Napoli - AC Milan

Het voetbalweekend wordt op 20.45 uur afgesloten met de Italiaanse kraker tussen Napoli en AC Milan. De Napolitanen hebben een voorsprong van maar liefst negentien (!) punten op nummer twee Lazio Roma en zijn hard op weg naar de eerste landstitel sinds 1990. Met een eventuele zege op I Rossoneri is het aftellen geblazen naar de Scudetto.

De ploeg van Zlatan Ibrahimovic zal dat echter zeker niet zomaar laten gebeuren. Ze staan op de vierde plaats in de Serie A en willen in de komende weken een ticket voor de groepsfase van de Champions League veiligstellen. Beide ploegen treffen elkaar volgende week overigens in de kwartfinales van het miljardenbal.

Deze wedstrijd zie je om 20.45 uur op Ziggo Sport Voetbal.

Benieuwd naar de verdere wedstrijden van zondag 2 april? Neem dan hier een kijkje.