'Messi even een beuk geven en ze terugpakken voor de zege op Oranje'

'Messi even een beuk geven en ze terugpakken voor de zege op Oranje'

25 maart 2023 om 18:19

Richairo Zivkovic staat voor een interlanddebuut bij het nationale elftal van Curaçao. De spits van FC Emmen gaat het opnemen tegen Canada en het Argentinië van Lionel Messi.

Een interlandcarrière bij Curaçao lag niet voor de hand. Zivkovic hoopte lang op Oranje of Servië, maar daar kwam het nooit van. Ondertussen bleef Curaçao hem benaderen. "Voorheen woonde ik echter in het buitenland, waardoor ik interlandperiodes altijd gebruikte om naar huis te gaan. Omdat ik nu weer in Nederland woon, dacht ik toen ze me opnieuw benaderden: Weet je wat? Ik doe het gewoon", aldus de spits tegenover Dagblad van het Noorden.

Nu staat er een mooi affiche met wereldkampioen Argentinië te wachten. "Dat was natuurlijk ook wel een reden om de uitnodiging te accepteren", grapt de spits. "De mogelijkheid Lionel Messi even een beuk kunnen geven en ze terug te pakken voor de zege op Oranje. Nee, zonder gekheid. Het is een mooi affiche, ik ben nog nooit in Argentinië geweest. Ik ben straks een ervaring rijker."

Donderdag 28 maart neemt Curaçao het op tegen Argentinië. Het is onbekend of Zivkovic in de basis start.