Nieuws

Kip-kerrie-mythe ontkracht: buikgriepvirus velde vijftal van Oranje

Kip-kerrie-mythe ontkracht: buikgriepvirus velde vijftal van Oranje

24-03-2023 20:32

Een buikgriepvirus heeft het vijftal bij Oranje donderdag geveld in aanloop naar het EK-duel met Frankrijk. Het werd eerder gesuggereerd dat bedorven kipkerrie ten grondslag zou liggen aan de ziekte in het Oranje-kamp.

De NOS meldt tijdens de voorbeschouwing van het duel tussen Nederland en Frankrijk dat binnen het Oranje-kamp uitsluitsel is gegeven. "De kipkerrie-mythe kan de prullenbak in', meldt verslaggever Jeroen Stekelenburg.

Bondscoach Ronald Koeman zag maar liefst zeven spelers wegvallen in de afgelopen dagen. "Tuurlijk is het duidelijk dat het niet de ideale voorbereiding is. Je gaat er een beetje vanuit dat het elftal in je hoofd ook aanwezig blijft. Dat gebeurt niet. Dat accepteer je en je gaat verder. We probeerden rustig te blijven, anders merken spelers dat."

Koeman kan niet beschikken over Frenkie de Jong, Steven Bergwijn, Sven Botman, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Joey Veerman en Bart Verbruggen. "Mats Wieffer is ook niet okselfris, die kon niet starten", voegt Koeman toe. "Hij was een serieuze optie, niet definitief. Maar dat viel door zijn fitheid weg."