Feyenoord wint in de Johan Cruijff Arena met 2-3 van Ajax

Feyenoord verslaat Ajax na late treffer van Geertruida en kan de titel al ruiken

19 maart om 16:25
Laatste update: 19 maart om 16:31

Feyenoord heeft voor het eerst sinds 28 augustus 2005 een Klassieker in Amsterdam gewonnen. De Rotterdammers wonnen door een late treffer van Lutsharel Geertruida met 2-3 van Ajax en zetten daarmee een gigantische stap richting het landskampioenschap.

Feyenoord begon uiterst goed aan de beladen duel en kwam na vijf minuten spelen al op voorsprong via Santiago Gimenez. De Mexicaanse spits rondde knap af na een afgemeten voorzet van Quilindschy Hartman: 0-1. De Klassieker duurde echter niet lang voor de linksback van Feyenoord. Hartman had al vroeg een gele kaart te pakken en ontsnapte aan zijn tweede. Arne Slot greep in en bracht na 24 minuten spelen Marcos López binnen de lijnen.   

Ajax schrok wakker en kwam via een rake kopbal van Edson Álvarez op gelijke hoogte. Even later kwam de thuisploeg zelfs op 2-1 nadat Dusan Tadic binnenschoot na goed voorbereidend werk van Steven Berghuis en Steven Bergwijn. 

Net als in de eerste helft ging Feyenoord ook in het tweede bedrijf voortvarend van start. Sebastian Szymański tekende al snel de 2-2 aan, wat de ploeg van Slot een enorme boost gaf. Feyenoord kantelde de wedstrijd en was lang de bovenliggende partij. In de slotfase trok Feyenoord zelfs de drie punten over de streep. Geertruida kopte raak uit een hoekschop en dus vergroten de Rotterdammers het gat met Ajax tot zes punten.