Reactie

Slot gaat in op titelstrijd voorafgaand aan Ajax: 'We zetten dan een enorme stap'

Slot gaat in op titelstrijd voorafgaand aan Ajax: 'We zetten dan een enorme stap'

17-03-2023 14:45 Laatste update: 15:26

Arne Slot stelt dat Feyenoord met een goed gevoel naar Ajax gaat. De trainer van de Rotterdammers ging ook nog even in op wat de uitslag van het duel met de eventuele titelkansen doet.

Feyenoord tankte donderdagavond flink wat vertrouwen tegen Shakhtar Donetsk (7-1). Dat draagt volgens Slot niet bij per se bij aan het gevoel waarmee de Rotterdammers naar de Johan Cruijff Arena rijden, dat is altijd goed. "Op zo'n manier gaan we naar elk stadion. Eén omdat we goed kunnen voetballen, twee omdat we al maanden goed resultaat behalen", begint de oefenmeester op de persconferentie.

Van een favorietenrol wil Slot niet spreken. "Het is vooral leuk voor de media om uitspraken te doen over een favorietenrol, maar het verandert niets aan de wedstrijd. Ik denk zelf, want we staan drie punten op ze voor, dat we dicht bij elkaar zitten. Zij hebben een goede serie de laatste weken, maar wij ook. Maar uiteindelijk bepaalt vaak de kwaliteit van het individu welke kant het op kan gaan. Vorige keer waren we dicht bij en wisten we niet te winnen, daar hopen we nu verandering in te brengen."

Mocht Feyenoord het flikken om drie punten mee te nemen uit de hoofdstad, dan is het gat zes punten. Wat betekent dat voor de titelstrijd? "Dat zal voor ons bijzonder prettig zijn, maar nooit compleet beslissend. We zetten dan wel een enorme stap. Laten we de wedstrijd maar eerst gaan spelen, daarna kijken we verder", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!