Opinie

'Maniertjes' van Simons nemen af: 'Ben benieuwd wat het PSV-niveau is zonder hem'

'Maniertjes' van Simons nemen af: 'Ben benieuwd wat het PSV-niveau is zonder hem'

13-03-2023 11:41

Ferdi Vierklau is onder de indruk van de ontwikkeling die Xavi Simons doormaakt. De voormalig Oranje-international (twee interlands) vraagt zich af hoe sterk PSV nog is, wanneer de jongeling uit Eindhoven vertrekt.

In opdracht van De Telegraaf stelt Vierklau zijn Elftal van de Week op, waarvoor hij een plaats inruimt voor Simons. De negentienjarige middenvelder is zijn Speler van de Week. "Ik ben benieuwd wat het niveau van PSV is als hij weggaat bij de club", zegt de oud-speler van onder meer Vitesse en Ajax tegen de ochtendkrant.

Ongeveer elk gevaar dat PSV creëert, begint bij Simons, meent Vierklau. "Hij kan zichzelf enorm goed vrijspelen en aanvallend laten gelden, maar maakt net zo lief tackles in verdedigend opzicht. Het lijkt ook alsof zijn maniertjes wat afnemen. Dat komt met volwassen worden en zal uiteindelijk zijn spel nog meer ten goede komen."

Het Elftal van de Week volgens Ferdi Vierklau: Van der Hart; Goes, Álvarez, Van Aanholt; Simons, Zerrouki, Veerman; Cerny, Dimata, Kudus, Romeny.