Branthwaite waardeert vertrouwen Brands

Branthwaite dankbaar: 'Hij stuurde me dat hij me er graag bij wilde hebben'

12 maart om 10:18
Laatste update: 12 maart om 10:20

Jarrad Branthwaite put veel kracht uit het vertrouwen van algemeen directeur Marcel Brands. De verdediger van PSV werkte bij Everton al samen met de bestuurder. 

Branthwaite begon rustig aan zijn avontuur in Eindhoven, maar is inmiddels een vaste waarde in de ploeg van Ruud van Nistelrooij. De verdediger maakte op zijn zeventiende kennis met Brands, die toen nog bij Everton de zaken regelde. "Dat was een grote stap en van daaruit heb ik een goede band met hem opgebouwd. Nadat ik naar PSV ben gekomen, is die band alleen nog maar gegroeid. Het geeft je als jonge speler enorm veel vertrouwen, dat zo iemand in je gelooft", stelt de voetballer tegenover de NOS.

Brands keerde terug naar Nederland om bij PSV aan de slag te gaan en besloot Branthwaite te overtuigen mee te gaan. "Hij stuurde dat hij me hier graag wilde hebben. PSV is een enorme club en speelde toen al in de Champions League en Europa League. Ik vind het moeilijk om te zeggen of ik hier had gespeeld zonder Brands. Hij heeft in ieder geval veel invloed gehad op mijn komst."

Van Nistelrooij lijkt inmiddels ook om. "Wanneer je levert, krijg je ook het vertrouwen van de trainer. Als je dat blijft doen, heeft hij ook geen reden om een andere keuze op die plek te maken", besluit Branthwaite.