Rijkaard sluit zich af van voetbalwereld: 'Als iemand wat wil vragen, dan kan dat'

Frank Rijkaard keert niet meer terug op de voorgrond in de voetbalwereld
10 maart om 17:25

Frank Rijkaard zal niet meer op de voorgrond treden in het profvoetbal. De voormalig succescoach is sowieso een beetje uitgekeken op de voetbalwereld, maar maakt in een uitzonderlijk geval een uitzondering.

Rijkaard is een grote naam in zowel het Nederlandse als internationale voetbal. De 73-voudig Oranje-international kennen we natuurlijk als voetballer van onder meer Ajax en AC Milan, waarna hij een carrière als trainer tegemoet ging. Rijkaard is met name bekend van zijn periode als hoofdtrainer van FC Barcelona, waar hij één keer de Champions League mee won. Een mooie carrière, maar daar lijkt het ook bij te gaan blijven.

OF Rijkaard er aan denkt om terug te keren in het voetbal? "Nee", is hij stellig in een interview met HELDEN. Toch is er een 'maar' in het verhaal. "Of het moet zo zijn dat iemand die mij heel na aan het hart ligt, me vraagt om met hem te sparren. Maar dat zou ik dan achter de schermen doen en ik zou het liefst hebben dat niemand dat weet. Als iemand wat wil vragen, sta ik er open voor."

Ook als tv-analist ziet Rijkaard zichzelf niet werken. "Ik voel me niet geroepen om al die onzin die ik in de kroeg tegen mijn vrienden verkondig ook op tv uit te kramen. Wat ik hoor op tv vind ik sowieso een beetje kroegpraat allemaal", aldus de voormalig topverdediger, die het prima naar zijn zin heeft zo. "Ik voel me prima bij die rol in de luwte. Het feit dat ik sportman ben geweest, duwt me toch geregeld in een positie dat ik de aandacht op me gevestigd krijg. Dat heb ik inmiddels wel een plaatsje kunnen geven, maar ik moet me toch telkens weer even over mezelf heen zetten op zulke momenten", besluit hij.