Memphis schiet Atlético naar ruime overwinning, recordtreffer Mbappé voor PSG

04-03-2023 23:12

Atlético Madrid heeft mede dankzij Memphis Depay met 6-1 gewonnen van Sevilla FC. Paris Saint-Germain ontdeed zich in eigen huis van Nantes FC. AC Milan verloor uit bij AC Fiorentina ondanks een invalbeurt van Zlatan Ibrahimovic

Atlético Madrid-Sevilla 6-1

Memphis mocht voor het eerst in de basis beginnen van Diego Simeone en betaalde dat vertrouwen direcht terug. De Oranje-international scoorde tweemaal en vooral de tweede treffer mocht er wezen. Nadat Memphis Atlético op 2-0 had gezet, deed Sevilla via Youssef En-Nesyri nog wat terug. Na rust liepen de Madrilenen via Antoine Griezmann, Yannick Carrasco en Alvaro Morata (2) uit naar een ruime voorsprong.

𝗪𝗔𝗔𝗨𝗪 Memphis Depay 🤤

Na de 1-0 maakt hij op beeldschone wijze ook de tweede voor Atleti 😍#ZiggoSport #LaLiga #AtletiSevillaFC pic.twitter.com/3XYKkP8SBD

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) March 4, 2023

PSG-Nantes 4-2

De Parijzenaren kwamen al in de twaalfde minuut op voorsprong via een alerte Lionel Messi. Krap vijf minuten later werd het al 2-0 door een eigen goal van Jaouen Hadjam, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek. Niets bleek minder waar toen Nantes nog voor rust de stand weer gelijk trok via Ludovic Blas en Ignacius Ganago. Na rust stelde het sterrenensemble alsnog orde op zaken via oud-Roda JC'er Danilo Pereira, waarna Kylian Mbappé zich met zijn 201ste treffer voor de Parijzenaren tot clubtopscorer aller tijden kroonde.

Fiorentina-AC Milan 2-1

AC Milan heeft zaterdagavond niet weten te winnen uit bij Fiorentina, waardoor het AS Roma van Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp op gelijke hoogte kan komen met de Milanezen in de strijd om een Champions League-plek. Via een penalty van Nicolas Gonzalez kwam Fiorentina op voorsprong en Luka Jovic verdubbelde deze in de slotfase. In de vijfde minuut van de extra tijd deed Milan nog wat terug via Théo Hernandez, maar verder dan dat kwamen ze niet.