Wedstrijdverslag

Van Dijk met doelpunt goud waard voor Liverpool zonder gepasseerde Gakpo

Van Dijk met doelpunt goud waard voor Liverpool zonder gepasseerde Gakpo

01-03-2023 22:55
1

Liverpool heeft op eigen veld geen fout gemaakt tegen Wolverhampton Wanderers. Zonder de in de basis begonnen Cody Gakpo werd overtuigend afgerekend met The Wolves, mede dankzij een treffer van de andere Nederlander op het veld: 2-0.

Na tien wedstrijden op rij in de basis te zijn begonnen bij The Reds koos Jürgen Klopp ditmaal voor een aanval bestaande uit Diogo Jota, Darwin Núñez en Mohammed Salah. Met Virgil van Dijk als aanvoerder moest Liverpool winnen van de nummer vijftien van de Premier League om aansluiting met de top-vier te behouden.

Het was wachten tot de 72ste minuut voordat de eerste treffer viel. Op aangeven van Trent Alexander-Arnold leek Van Dijk te kunnen scoren met een kopbal, maar hij raakte de bal niet goed. Jota slingerde de bal opnieuw voor de goal, waarna de eerder deze week in het Wereldelftal van het Jaar opgenomen verdediger, de openingstreffer van dichtbij voor zijn rekening nam: 1-0.

Vijf minuten later bracht Salah Liverpool in veilige haven door op aangeven van oud-Willem II'er Konstantinos Tsimikas de marge te verdubbelen. Van The Wolves had de formatie van Klopp maar weinig te duchten: slechts één keer namen de bezoekers het vijandelijke doel onder vuur. Gakpo mocht een kwartiertje voor tijd nog opdraven, maar wist geen verandering in de score aan te brengen.

Dankzij de overwinning op de laagvlieger is Liverpool de nieuwe nummer zes van de Premier League.