Nieuws

Advocaat PSV-veldbestormer laakt Brands, bestuurder beschuldigd van 'opruiing'

Advocaat PSV-veldbestormer laakt Brands, bestuurder beschuldigd van 'opruiing'

24-02-2023 17:31 Laatste update: 17:32
2

De ouders van Dylano K., de veldbestormer tijdens het duel tussen PSV en Sevilla, worden lastiggevallen met 'nare berichten'. Dat meldt Paul Saris, advocaat van de familie, aan De Limburger. Ook wordt algemeen directeur Marcel Brands van 'opruiing' beschuldigd.

Brands liet zich donderdagavond na het incident negatief uit over de veldbestormer, die al een stadionverbod aan het uitzitten was. "Als het aan mij ligt, wordt het een levenslang stadionverbod. Hij dupeert ook PSV en alle andere supporters. Ik vind dit moment erger dan de uitschakeling. Dit hoort totaal niet bij PSV", liet Brands na afloop weten. 

Saris stelt dat mede de kritiek van Brands voor veel nare berichten zorgt aan het adres van de ouders en de veldbestormer. "Ik heb contact met zijn ouders en zonder daar al te diep op in te gaan; het gaat om hele nare berichten. Dat is niet los te zien van de bijna opruiende teksten van de directeur van PSV. Kom op. Je kent niet eens alle feiten en omstandigheden."

"Deze meneer is geen rechter, volgens mij. Het is een kwalijke ontwikkeling dat alles maar vanuit een bepaald standpunt de ether in gegooid wordt. Er verdwijnt nu wel heel veel nuance."

De advocaat wil wel een gerucht de wereld uit helpen. "Wat ik wel kwijt kan, is dat mijn cliënt niet door medesupporters is geslagen na het incident. Dat is door de club de wereld ingebracht en ook dat is een component van opruiing."