Hattrickheld Di Maria de man van Juventus, Sporting Portugal vermorzelt Midtylland

23 februari 2023 om 21:20
Laatste update: 23 februari 2023 om 21:22

Naast Sevilla hebben ook Juventus en Sporting Portugal zich geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De twee favorieten op papier wisten hun rol waar te maken.

FC Nantes – Juventus: 0-3

Het in de Serie A geplaagde Juventus had zichzelf vorige week ook in de nesten gewerkt in de Europa League. De Oude Dame speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen het Franse FC Nantes, waardoor de uitwedstrijd nog geen gewonnen duel was. In tegenstelling tot in het Allianz Stadium verliep het uitduel toch een stukje soepeler.

Het was good old Ángel Di Maria die de score opende zoals alleen hij dat kan. De wereldkampioen kreeg de bal randje zestien en krulde hem in de lange hoek: 1-0. Het was diezelfde Argentijn die de Fransen nog meer pijn deed. Na een handsbal ging de bal op de stip en Di Maria bleef ijzig koud: 0-2. Toen Nantes ook nog de rode kaart kreeg leek het duel helemaal gespeeld en dat was het ook. Di Maria maakte zijn derde van de avond.

FC Midtjylland – Sporting Portugal: 0-4

FC Midtylland – voormalig Europa League-groepsgenoot van Feyenoord – nam het in een thuisduel op tegen Sporting Portugal. Het uitduel was in 1-1 geëindigd, maar van een evenwichtige pot was donderdagavond geen sprake. De Denen kwamen aan het eind van de eerste helt met tien man te staan en liepen in de tweede helft tegen vier tegengoals aan. Die werden namens de Portugezen gemaakt door Sebastian Coates, Pedro Conçalves (2x) en een eigen doelpunt van Stefan Gartenmann.