Nieuws

Van Nistelrooij ziet aanvallers afhaken en stelt 17-jarige voor selectiedebuut

Van Nistelrooij ziet aanvallers afhaken en stelt 17-jarige voor selectiedebuut

22-02-2023 21:26

Jason van Duiven zit donderdagavond voor het eerst bij de wedstrijdselectie van PSV. De pas 17-jarige aanvaller mag zodoende hopen op een invalbeurt in de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla. Thorgan Hazard en Anwar El Ghazi ontbreken met spierblessures.

Dat weet Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, te melden. Van Duiven werd vijf jaar geleden door de Eindhovenaren opgepikt uit de jeugd van FC Twente en maakt momenteel furore bij Jong PSV. In 22 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden was hij negenmaal trefzeker. Prestaties die Van Nistelrooij en zijn staf hebben overtuigd om de jongeling bij de eerste selectie te halen.

PSV moet in eigen huis een 3-0 achterstand zien goed te maken tegen Sevilla. Alleen dan verzekert het zich van een plaats bij de laatste 16 van de Europa League. Of het debuut van Van Duiven daarbij kan helpen, zal moeten blijken. Aanvallers Hazard, El Ghazi en Sávio zijn er in ieder geval niet bij. Het meedoen van de van ziekte herstellende Ibrahim Sangaré is ook nog onzeker.