Nieuws

Pijnlijke reservebeurt voor Van de Beek bij laatste duel van het kalenderjaar

Pijnlijke reservebeurt voor Van de Beek bij laatste duel van het kalenderjaar

30-12-2021 21:12 Laatste update: 22:18

Opnieuw is er geen plaats voor Donny van de Beek op het wedstrijdformulier bij Manchester United. Door een schorsing van Bruno Fernandes leek de Nederlander goede kans te maken op een basisplaats. Interim-manager Ralf Rangnick kiest ervoor om de middenvelder opnieuw buiten de basis te laten.  

Voor Van de Beek leek de thuiswedstrijd tegen Burnley, die donderdag om 21.15 uur begint, de ideale mogelijkheid om weer eens vanaf het begin mee te doen. De Duitse manager geeft de voorkeur aan een defensief blok bestaande uit Nemanja Matic en Scott McTominay. De vier meest aanvallend ingestelde spelers zijn Cristiano Ronaldo, Mason Greenwood, Edinson Cavani en Jadon Sancho.  

Voor Van de Beek is het een volgende teleurstelling in een tot nu toe zeer ongelukkig huwelijk met Manchester United. Na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer bij The Red Devils leek de international van Oranje uit te mogen kijken naar meer speelminuten onder een nieuwe manager. Rangnick stelde hem alleen op in de wedstrijd om des keizers baard in de Champions League tegen Young Boys (1-1 gelijkspel). Met balverlies leidde Van de Beek toen de treffer van de Zwitserse ploeg in.  

Tegen Burnley moet Manchester United een resultaat behalen om de aansluiting met de top-vier in de Premier League te houden. Op Boxing Day werd teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Newcastle United.