Nieuws

Nederlandse aanstelling in de Champions League: Gözübüyük fluit Leipzig-City

Nederlandse aanstelling in de Champions League: Gözübüyük fluit Leipzig-City

20-02-2023 11:18 Laatste update: 12:58

Serdar Gözübüyük is aangewezen als scheidsrechter bij de Champions League-confrontatie tussen RB Leipzig en Manchester City. Voor de arbiter wordt het zijn tweede duel in het miljardenbal van dit seizoen.

De KNVB meldt dat Gözübüyük is aangesteld voor de wedstrijd van woensdagavond. Erwin Zeinstra en Johan Balder zijn de grensrechters die de arbiter assisteren. Joey Kooij vervult de functie van vierde official. Pol van Boekel zal samen met Dennis Higler fungeren als VAR: de wedstrijd staat dus volledig onder Nederlandse controle staat. Eerder dit seizoen floot Gözübüyük al de wedstrijd tussen Celtic en Shakthar Donetsk. Het duel eindigde toen in een 1-1 gelijkspel.

Die Roten Bullen en The Citizens trappen woensdag om 21.00 uur af in Leipzig. De Duitsers eindigden in de poule slechts één punt achter Real Madrid. City werd overtuigend eerste voor Borussia Dortmund en Sevilla.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!