Nieuws

Neville laakt scorend vermogen Weghorst: 'Had zich al kunnen onderscheiden'

Neville laakt scorend vermogen Weghorst: 'Had zich al kunnen onderscheiden'

20-02-2023 08:15

Gary Neville is nog niet onder de indruk van Wout Weghorst. De Nederlander werkt hard voor zijn ploeg, maar laat het afweten wanneer er grote kansen ontstaan, meent de analist.

De voormalig verdediger van United is niet mild voor Weghorst na het duel met Leicester City. United won door treffers van Marcus Rashford en Jadon Sancho. "Er waren een paar situaties waarin Weghorst zich had kunnen onderscheiden", meent Neville bij Sky Sports. "We hebben met Jimmy Floyde Hasselbaink en Robbie Keane twee oud-spitsen in de studio die heel sterk waren in het afronden van hun kansen. Ik ben benieuwd naar wat zij van Weghorst vinden. Ik snap niet waarom het hem niet lukt om te scoren."

Werghorst wordt door Ten Hag niet als spits pur sang gebruikt. Dat werd duidelijk in het duel met FC Barcelona, waarin Weghorst de taak kreeg de middenvelders van de Catalaanse ploeg voor de voeten te lopen. "Hij werkt hard voor het team, hij zal heel populair zijn bij ploeggenoten, maar je moet het ook laten zien in het strafschopgebied. Zeker in de grote wedstrijden", besluit Neville.