Wedstrijdverslag

City verslikt zich in Forest, Potter verliest opnieuw en ligt onder druk

City verslikt zich in Forest, Potter verliest opnieuw en ligt onder druk

18-02-2023 18:03

Manchester City heeft zich zaterdag uit het niets verslikt in Nottingham Forest. De thuisploeg had aan één schot op doel genoeg, waardoor Arsenal weer de koploper in de Premier League is. Chelsea ging in eigen huis onderuit tegen hekkensluiter Southampton.

Nottingham Forest - Manchester City 1-1

Manchester City zag Arsenal op de valreep winnen bij Aston Villa en wist dat het een overwinning moest boeken om de koppositie terug te pakken in de Premier League. The Citizens waren vanaf minuut een heer en meester op bezoek bij Forest, al duurde het wel even voordat de ploeg van Josep Guardiola op voorsprong kwam. Bernardo Silva pikte de afvallende bal op en schoot waanzinnig raak.

Na de openingstreffer bleef City dominant, maar bleef de tweede treffer uit. Erling Haaland was niet in goede doen en miste twee keer een grote kans. Nottingham Forest creërde in minuut 84 het eerste schot op doel en dat was direct de gelijkmaker. Chris Wood zette de thuisploeg op 1-1. Door het verrassende gelijkspel heeft Arsenal de koppositie weer in handen en staan The Gunners twee punten los van City met een wedstrijd minder gespeeld. Nottingham ontvangt het punt met open armen en staat dertiende.

Chelsea FC - Southampton FC 0-1

Chelsea heeft zich na de zeperd in de Champions League opnieuw verslikt, ditmaal in de Premier League. The Blues kwamen op achterstand door een prachtige vrije trap van specialist James Ward-Prowse, die zijn zeventiende directe vrije trap binnenschoot. Het record staat nog altijd op naam van David Beckham, die dat achttien keer deed. 

The Blues kwamen niet meer aan de gelijkmaker toe, ondanks een enorme kans voor Mykaylo Mudryk, en daarmee komt de positie van Graham Potter behoorlijk onder druk te staan. Cesar Azpilicueta raakte in botsing en werd met zuurstof en een brancard van het veld afgevoerd. De clubleiding zou Potter voor een langere periode het vertrouwen geven, maar vooralsnog blijven de resultaten uit. Chelsea blijft op plek tien staan, terwijl hekkensluiter Southampton drie enorm belangrijke punten pakt.

Andere uitslagen:

Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth 0-1
Everton - Leeds United 1-0
Brighton & Hove Albion - Fulham 0-1
Brentford - Crystal Palace 1-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!