Nieuws

Robben en Ten Hag spraken met De Ligt over Bayern: 'Blij dat het ervan kwam'

Robben en Ten Hag spraken met De Ligt over Bayern: 'Blij dat het ervan kwam'

14-02-2023 15:19

Dat Matthijs de Ligt afgelopen zomer voor Bayern München koos, viel in goede aard bij twee specifieke Nederlanders. Zowel Arjen Robben als Erik ten Hag hadden de move al veel eerder gemaakt als ze in de schoenen van de verdediger stonden.

In een interview met The Athletic blikt De Ligt terug op de afgelopen zomerperiode. De Nederlander maakte voor om en nabij de 67 miljoen euro de overstap van Juventus naar Bayern. Dat De Ligt destijds een Italiaanse boven een Duitse move verkoos, had niet de voorkeur van zowel Robben als Ten Hag.

De Nederlandse manager werkte met De Ligt samen bij Ajax en sprak direct met hem over zijn toekomst, die volgens hem toch echt in München lag. "Bayern heeft een speciaal plaatsje in het hart van Ten Hag, maar het kwam er toen niet van. Hij was dan ook erg blij dat het er deze zomer wel van kwam", aldus verdediger, die in het in een ver verleden ook al met Robben had over een Duitse move. "Dat was jaren geleden, maar deze keer had ik niemands advies nodig. Ik wist dat ik naar München wilde", besluit hij.

Dinsdagavond staat De Ligt met Bayern München bij de laatste zestien van de Champions League. De Nederlander krijgt zijn handenvol gezien de tegenstander: Paris Saint-Germain.