Seizoen van Bentancur voorbij

Harde klap voor Tottenham: middenvelder moet rest van seizoen laten schieten

13 februari 2023 om 10:53

Slecht nieuws voor Tottenham Hotspur: Rodrigo Bentancur heeft zijn voorste kruisband in de knie gescheurd en moet de rest van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder was een vaste schakel voor manager Antonio Conte.

Tottenham meldt het nieuws via de officiële kanalen. Bentancur zette zaterdag nog zijn ploeg op voorsprong in het duel met Leicester City, maar moest na ruim een uur het veld ruimen vanwege de zware blessure. Bovendien zag de Uruguayaan Leicester ook nog eens met 4-1 terugkomen in de wedstrijd. Nu moet de middenvelder maandenlang herstellen en dat is een flinke dreun voor de rest van het seizoen van Tottenham.

Bentancur was tot dusver goed voor vijf doelpunten en twee assists in achttien wedstrijden in de Premier League. De middenvelder speelde vrijwel alles in de Champions League. Tottenham staat vijfde in de competitie en zal nog flink aan de slag moeten om in de top vier te eindigen en zo Champions League-voetbal veilig te stellen. De achterstand op nummer vier Newcastle bedraagt twee punten.