Nieuws

'Dat is indirect wel een vingerwijzing naar Schreuder van Heitinga'

'Dat is indirect wel een vingerwijzing naar Schreuder van Heitinga'

10-02-2023 18:43

John Heitinga hamert sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer van Ajax op de topsportmentaliteit en intensiteit die bij de Amsterdamse club moet heersen. In Kick-off de podcast ziet men de spreuken stiekem als een kleine steek richting de vertrokken Alfred Schreuder.

Valentijn Driessen ziet dat er bij bijvoorbeeld Feyenoord een knop om is gedraaid. "Iedereen heeft het altijd over de laatste tien à vijftien minuten van Feyenoord waarin ze nog terug kunnen komen. Dat is volgens mij alleen maar conditie. Dan denk ik wel: wat zijn die andere clubs dan aan het doen? Dat kan je wel voor een groot gedeelte zelf kweken."

Ajax-watcher Mike Verweij legt de link met Ajax. "Daar reageerde John Heitinga op. Hij begon weer over de topsportmentaliteit en de intensiteit. Het ging erom hoe hij er mee bezig was en keek totaal niet naar zijn voorganger, maar dat is natuurlijk wel indirect een vingerwijzing naar Schreuder. Ik denk dat Heitinga ziet dat spelers veel fitter moeten worden om een wedstrijd er in de slotfase nog uit te slepen."

"Dat is bij Kökçü wel veranderd", meent Driessen. "Onder Dick Advocaat deed hij die moeite ook niet, maar nu haalde hij er tegen NEC er in de 119de minuut nog een counter uit. Dat is gewoon inhoud. Het is voor een heel groot gedeelte trainbaar", besluit de chef voetbal van De Telegraaf.