'Atlético maakt bedrag João Félix bekend en accepteert alleen de hoofdprijs'

'Atlético wil 140 miljoen voor Félix'
8 februari 2023 om 14:26

Atlético Madrid leent op het moment João Félix uit aan Chelsea FC, maar heeft volgens bronnen de prijs van de Portugese bekendgemaakt bij een permanente overname. Los Colchoneros willen 140 miljoen euro zien voor de aanvaller.

Volgens Mundo Deportivo wil Atlético het record van Enzo Fernandez ruimschoots verbreken. De Argentijn kwam deze winter over van Benfica en daar betaalde Chelsea 121 miljoen euro voor. Félix maakte in 2019 de overstap van Benfica naar Atlético en daar betaalde de Spaanse club destijds 127 miljoen euro voor. Chelsea heeft geen optie tot koop bedongen voor de Portugees, maar kan voor het enorme bedrag in de zomer wel een gooi doen naar een permanente overname.

Félix was bij Atlético uit de gratie geraakt onder trainer Diego Simeone, maar de club wil alsnog winst maken op de Portugees. Het debuut van Félix bij Chelsea was verre van ideaal: de aanvaller ging te hard door en ontving een directe rode kaart. Zo lang Simeone aanblijft als trainer van Atlético lijkt Félix niet van plan terug te keren bij de Spaanse club.