Nieuws

Twente bereidt zich voor op vertrek Zerrouki: 'Dan kom je uit bij ander type'

Twente bereidt zich voor op vertrek Zerrouki: 'Dan kom je uit bij ander type'

05-02-2023 12:53

FC Twente is al druk bezig met een vervanger voor Ramiz Zerrouki, terwijl ook de contracten van Virgil Misidjan en Julio Pleguezuelo aflopen. Hoofdscout Patrick Busby heeft het er maar druk mee, laat hij weten tegenover ESPN.

"We krijgen een drukke zomer", aldus Busby. "Als je als FC Twente bovenin eindigt, dan komt er altijd interesse voor spelers. Er lopen trouwens maar twee contracten af", doelt de scout op Misidjan en Pleguezuelo. "We hebben ook nog een paar opties, dus dat heb je in eigen hand."

Anco Jansen ziet al een vervanger voor Misidjan rondlopen bij Twente. "Ik vind die Cleonise een goede speler", aldus de oud-prof. "Die gaat nu misschien meer spelen, want we hebben er aan de buitenkant één minder, dus wie weet."

Busby twijfelt of de selectie van Twente volgend jaar beter kan worden dan dit jaar. "Als je een aantal sterkhouders verliest...", aldus de scout. "Als Zerrouki weggaat, vind je niet zomaar een nieuwe Zerrouki één op één. Die is in onze speelwijze gewoon zo belangrijk. Dus dat zal niet meevallen. Dus je komt altijd uit bij een ander type."