Breaking news

Ajax laat Heitinga het seizoen afmaken, Lodeweges wordt ervaren rechterhand

Ajax laat Heitinga het seizoen afmaken, Lodeweges wordt ervaren rechterhand

02-02-2023 14:31 Laatste update: 14:36

John Heitinga maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Ajax 1. De 39-jarige oefenmeester werd al naar voren geschoven na het ontslag van Alfred Schreuder, maar heeft het vertrouwen gekregen van het bestuur van de Amsterdammers. Wel krijgt Heitinga met Dwight Lodeweges een ervaren man naast zich.

Precies een week geleden werd Schreuder ontslagen bij Ajax en in plaats daarvan werd Heitinga vanuit Jong Ajax naar de hoofdmacht geschoven. Afgelopen weekend zat de oefenmeester al op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior (1-4), maar in eerste instantie gingen de geluiden op dat dit tijdelijk zou zijn. Toch is nu bekend geworden dat Heitinga het seizoen definitief afmaakt als hoofdtrainer.

Heitinga staat er niet alleen voor, want Ajax heeft Lodeweges aangetrokken als assistent. De Amsterdammers waren al even op zoek naar een extra man voor in de technische staf en die hebben ze nu met de voormalig hoofdtrainer van onder andere PSV, PEC Zwolle, FC Groningen, en sc Heerenveen gevonden.

Vooralsnog zal er zich dus nog geen nieuwe externe trainer in Amsterdam melden. De namen van Marcelo Gallardo en Peter Bosz werden het meest nadrukkelijk genoemd, maar die komen dus voorlopig niet naar de Johan Cruijff Arena.