Manchester United rekent opnieuw af met Forest, ultieme kans voor Ten Hag op prijs

Manchester United kan een prijs pakken tegen Newcastle United
1 februari om 23:20

Manchester United heeft zich woensdagavond verzekerd van de finale van de League Cup. De ploeg van Erik ten Hag was met 2-0 te sterk voor Nottingham Forest, waardoor een eindstrijd tegen Newcastle United wacht.

Het heenduel tussen Nottingham en United eindigde vorige week al in een 0-3 overwinning en dus was de druk aardig van de ketel. Dat betekende dat Ten Hag het zich wederom kon permitteren om niet met zijn sterkste elf te spelen, waardoor ook Wout Weghorst en doelman Tom Heaton op een basisplaats konden rekenen.

Weghorst liet in de eerste helft een paar keer van zich zien. De Nederlander schoot eerst op de paal en was even later betrokken bij een penaltymoment. De spits werd onderuit geschoffeld in de zestien, maar na ingrijpen van de VAR bleef het moment staan.

Nadat Anthony Martial, Marcus Rashford en Jadon Sancho waren ingevallen in de tweede helft mocht het publiek op Old Trafford toch nog opveren. Eerstgenoemde en Fred, de vervanger van de geblesseerde Christian Eriksen, zorgde voor een 2-0 eindstand.

De finale van de League Cup wordt op 26 februari afgewerkt, op Wembley. Mocht Ten Hag het flikken om Newcastle te verslaan, dan wint hij voor het eerst sinds 2017 een prijs voor Manchester United.