Nieuws

Paixão bedankt 'steun en toeverlaat' bij Feyenoord: 'Hij is een voorbeeld'

Paixão bedankt 'steun en toeverlaat' bij Feyenoord: 'Hij is een voorbeeld'

01-02-2023 11:17

Igor Paixão heeft zijn eerste grote interview achter de rug sinds zijn komst bij Feyenoord. De Braziliaan wil zijn huidige vorm vasthouden en heeft mooie woorden over voor ploeggenoot Danilo, die hem hielp aanpassen in Nederland.

Paixão verschijnt woensdag in Voetbal International en spreekt over zijn tijd bij Feyenoord. De buitenspeler begon voorzichtig aan zijn avontuur in Rotterdam, maar laat inmiddels mooie dingen zien in de Eredivisie. "De goal tegen Ajax is misschien wel de mooiste in mijn carrière, maar nu is het belangrijk dat ik dit doorzet", meent de speler.

De Braziliaan had moeite met de nodige aanpassingsproblemen in Nederland, maar kan altijd op Danilo bouwen, die als tolk en vriend dient. "Danilo is mijn steun en toeverlaat, hij helpt me met alles. Met hem kan ik mijn eigen taal spreken, zodat hij me goed weet uit te leggen wat er van me wordt gevraagd tijdens trainingen en wedstrijden. Daarbij waardeer ik hem ook als voetballer. Als je het hebt over hard werken, is Danilo een voorbeeld voor iedereen."

Paixão hoopt niet altijd van Danilo afhankelijk te zijn. "Danilo was en is mijn tolk, maar ik ben nu zelf hard bezig Engels te leren en een beetje Nederlands. Met wat Spaans kan ik communiceren met de andere Zuid-Amerikaanse jongens. Taal is gewoon essentieel. Ik wil zelf dingen leren begrijpen."