Arnold verlengt contract bij Australië en wil diensten Meulensteen behouden

Arnold door tot 2026 bij Australië
30 januari 2023 om 08:00

Graham Arnold heeft zijn contract bij de Australische voetbalbond tot 2026 verlengd. De bondscoach gaat door tot het komende WK na een succesvol toernooi in Qatar. Arnold hoopt assistent René Meulensteen, die in verband werd gebracht met Ajax, te behouden. 

De Australische voetbalbond maakt maandag bekend dat Arnold een verlenging tot 2026 heeft getekend. De Socceroos overleefden de groepsfase in Qatar en vlogen er in de achtste finales uit tegen de uiteindelijke wereldkampioen, Argentinië. De bond is meer dan tevreden met de prestaties van Arnold en verlengt daarom het contract van de oud-speler van onder meer NAC Breda en Roda JC.

"Het is exceptioneel wat Graham en zijn ploeg tijdens het WK hebben laten zien", stelt voorzitter van de Australische voetbalbond, Chris Nikou. "We zijn trots dat we nog eens vier jaar van zijn diensten gebruik kunnen maken. We zijn ambitieus en verwachten dat de ploeg zich verder ontwikkelt."

Arnold hoopt de diensten van René Meulensteen, die sinds 2018 actief is als assistent van de nationale ploeg, te behouden. 'Arnold hoopt de komende jaren de stabiliteit in zijn ploeg te houden en hoopt ook op het aanblijven van zijn ervaren assistent René Meulensteen', is te lezen op de site van de bond