Nieuws

Kwakman vindt Ajax-zege geflatteerd: 'Restverdediging is de slechtste van Europa'

Kwakman vindt Ajax-zege geflatteerd: 'Restverdediging is de slechtste van Europa'

29-01-2023 22:28
1

Kees Kwakman vindt de 1-4 zege van Ajax op bezoek bij Excelsior nogal geflatteerd. De ESPN-analist stipt het geschutter van Ajax in de restverdediging aan en ziet dat als een probleem dat al een tijdje aanhoudt. "De restverdediging van Ajax is de slechtste van Europa."

"Dat was krankzinnig", aldus Kwakman. "De restverdediging van Ajax is de slechtste van Europa. Ajax speelde zonder echte controleur, iemand die de wacht houdt. In de eerste helft zag je een paar keer het balverlies waar Heitinga het na afloop ook over had." Hij stelt dat de Amsterdammers een aantal keren goed weg kwamen. "Excelsior heeft snelle jongens voorin. Kijk nou hoe ze staan. Ik zou zeggen: denk af en toe in balverlies. Ajax had heel veel mazzel dat Excelsior voor rust niet meer dan een keer scoorde."

De oud-voetballer spreekt over een probleem dat niet bepaald nieuw is. "De restverdediging is al maanden niet op orde, onder Erik ten Hag was dat af en toe ook al het geval. Eigenlijk moeten de spelers het zelf kunnen inschatten."