PEC verstevigt koppositie, negenkoppig Eindhoven wint, Hyballa boekt monsterzege

27-01-2023 21:57 Laatste update: 22:16

In de Keuken Kampioen Divisie zijn vrijdag in speelronde 22 de nodige verrassingen gevallen. Heracles Almelo liep schade op in de topper tegen een negenkoppig FC Eindhoven en NAC boekte een monsterzege onder leiding van Peter Hyballa.

PEC Zwolle - TOP Oss 4-1

PEC kon met een overwinning goede zaken doen met de kennis in het achterhoofd dat nummers twee en drie Heracles en FC Eindhoven vrijdagavond tegenover elkaar stonden. De Blauwvingers kwamen na een klein half uur op voorsprong door Younes Taha. In de tweede helft kwam TOP Oss echter langszij door toedoen van Rick Dekker. PEC leek even op een gelijkspel af te stevenen, maar stelde in de slotfase alsnog orde op zaken. Apostolos Vellios, Lennart Thy en Dean Huiberts zetten uiteindelijk de eindstand op 4-1.

FC Eindhoven - Heracles Almelo 1-0

Heracles heeft vrijdag dure punten laten liggen in de topper tegen FC Eindhoven. De bezoekers hadden voldoende kansen, maar zagen Evan Rottier na een half uur de score openen voor de thuisploeg. Eindhoven pakte een kwartier voor tijd nog twee rode kaarten, maar dat veranderde niks meer aan de score. Door de nederlaag van Heracles is de voorsprong op Eindhoven nog slechts vijf punten.

NAC Breda - Jong AZ 5-1

Peter Hyballa beleefde vrijdag een droomrentree bij NAC Breda. De Duitse trainer, die onlangs weer in de armen werd gesloten, zag zijn ploeg na tien minuten op voorsprong komen door een treffer van Charles-Jesaja Herrmann. In de tweede helft sloeg Odysseus Velanas tweemaal toe en maakte Ezechiel Banzuzi na ruim een uur spelen het feest compleet in Breda. In de slotminuut pakte Velanas zelfs zijn hattrick met de 5-0. Jurre van Aken zorgde voor de Alkmaarders voor de eretreffer. NAC komt door de overwinning op de negende plek te staan, Jong AZ moet de wonden likken en staat zevende.