Sneijder steunt oud-ploeggenoot Heitinga: 'Frank de Boer overkwam hetzelfde'

Sneijder hoopvol rondom Heitinga
27 januari om 21:26

Wesley Sneijder hoopt dat John Heitinga het tij kan keren bij Ajax. De twee oud-voetballers waren in het verleden ploeggenoten bij Ajax. Sneijder stelt dat Heitinga in eenzelfde soort scenario zit als Frank de Boer, dertien jaar eerder. 

Sneijder spreekt in de uitzending van Veronica Offside over de aanstelling van Heitinga, die als interim-trainer zondag op de bank zit bij de Amsterdammers. Sneijder moet terugdenken aan De Boer, die als interim-trainer in zijn eerste wedstrijd tegenover AC Milan stond en won. "Frank de Boer is destijds hetzelfde overkomen. Dat was wel een mooi moment. Toen won hij bij Milan en mocht hij blijven zitten. Dat kan hem ook gebeuren. Dat hoop ik."

De oud-speler van Ajax en Internazionale denkt dat Heitinga een kans van slagen heeft. "Hij was altijd bezig met het spelletje en kon het verbaal goed overbrengen. Alleen ken ik hem natuurlijk niet als trainer", besluit Sneijder. Wim Kieft zou het over een andere boeg gooien. "Ik zou een ervaren trainer halen, bijvoorbeeld Peter Bosz. Alleen hij wint geen prijzen. Ik vind Heitinga wel een grote gok. Als hij wordt aangesteld, dan moet hij ook de vrije hand en rugdekking vanuit Ajax krijgen."