'Schreuder niet geschikt als hoofdtrainer van Ajax, lat reikt tot assistentschap'

Valentijn Driessen stelt dat de lat van Schreuder het assistentschap is
27 januari om 12:29

Alfred Schreuder is om meerdere redenen niet geschikt gebleken om hoofdtrainer van Ajax te zijn, stelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf heeft hard uitgehaald naar de oefenmeester die donderdagavond de deur werd gewezen in Amsterdam.

Voordat Schreuder instapte als hoofdtrainer van Ajax, was er al sprake van een 'slangenkuil' in Amsterdam. 'Zonder technische leiding stapte Schreuder in. Hij werd op technisch vlak geconfronteerd met een leegloop van veel topspelers, wat meer dan 200 miljoen euro opleverde. Met hulp van zijn manager mocht hij meer dan 100 miljoen euro investeren. Daar begon de misère', opent Driessen zijn column in de ochtendkrant.

'Stuk voor stuk vallen ze te bestempelen als miskopen', vervolgt de journalist, die daar ook het technisch hart met Edwin van der Sar, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar verantwoordelijk voor stelt. Toch valt Schreuder het meeste te verwijten. 'Een sterke trainer zou zich nooit verschuilen achter niet nagekomen afspraken. Wie daarvan afhankelijk is, is ongeschikt om trainer-coach te zijn van Ajax.'

Het ontbreken van het 'Ajax-dna' en de situatie rondom Daley Blind geven Driessen reden om een harde conclusie te trekken. 'Alfred Schreuder is dus niet geschikt als hoofdtrainer van een topclub als Ajax. Zijn lat reikt tot het assistentschap. Wie zo’n spelersgroep tot zijn beschikking krijgt als Schreuder bij Ajax mag zich nergens achter verschuilen en moet gewoon presteren. Terwijl je door het gebrek aan leiding juist alle touwtjes in handen kunt nemen. Die gelegenheid heeft Schreuder niet gegrepen en dat is ook tekenend voor zijn persoonlijkheid', besluit hij.