Transfernieuws

'Gesprekken Groningen gaan 'de goede kant op', Kasanwirjo-vervanger onderweg'

'Gesprekken Groningen gaan 'de goede kant op', Kasanwirjo-vervanger onderweg'

26-01-2023 12:39

FC Groningen is hard onderweg zich te versterken met Matej Chalus. De 24-jarige Tsjech speelt bij Malmö FF en gesprekken met de Zweedse club gaan de goede kant op. 

Het Zweedse Expressen maakt donderdagochtend melding van de onderhandelingen en ook Voetbal International schrijft dat de twee clubs dicht bij elkaar zitten wat betreft een overeenkomst. Groningen hoopt Chalus het komende weekend al bij de selectie te hebben voor het duel met Volendam. Chalej staat tot 2025 onder contract bij Malmö en speelde zijn gehele carrière in Tsjechië, tot hij zich in 2022 bij de Zweedse club voegde. Chalus zou als opvolger van de vertrokken Neraysho Kasanwirjo dienen, die onlangs de overstap naar Feyenoord maakte.

Groningen haalde deze transferwinter al Mats Bach, Johan Hove en Aimer Sher in huis. De malaise van Groningen in de Eredivisie is slechts een van de vele verrassingen dit seizoen. De ploeg van Dennis van der Ree staat op plek zestien in de competitie en kan zomaar degraderen als de slechte reeks wordt doorgezet. Groningen won dit seizoen pas drie keer in de Eredivisie