Nieuws

Hartman speelt zich in de kijker: 'Maar ben totaal niet met Oranje bezig'

Hartman speelt zich in de kijker: 'Maar ben totaal niet met Oranje bezig'

26-01-2023 07:46

Quilindschy Hartman speelde zich woensdag in de kijker bij Feyenoord en moet volgens Wesley Sneijder zelfs de nieuwe linksback van Oranje worden. De 21-jarige verdediger zegt zelf totaal niet bezig te zijn met het Nederlands elftal. 

Ronald Koeman werd onlangs gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Oranje en daarmee krijgen spelers een nieuwe kans zich te bewijzen voor het grote Oranje. Hartman speelde een sterke wedstrijd tegen NEC en kon op de nodige complimenten rekenen. "Ik heb zelf niet veel gelezen, maar het is onvermijdelijk dat mensen iets doorsturen. Maar inderdaad, veel positieve geluiden. Dat ik goed speelde", meent Hartman na afloop van het duel.

"Dat is een compliment voor mij om zo door te gaan. Mooi om van zo'n speler te horen", stelt Hartman over de woorden van Sneijder. "Oranje? Daar ben ik niet mee bezig. Of ik al in de buurt kom? Dat is aan anderen, maar natuurlijk is het een droom. Ik ben bezig met voetballen en ik voetbal nog net zoals in de jeugd. Alleen met iets meer mensen erbij en met iets meer aandacht. Ik vind voetballen leuk, het is leuk om in de Kuip te spelen en het is leuk om met deze teamgenoten te spelen."

Hartman voelt zich op zijn plek bij Feyenoord. "Als je uit de jeugd komt, voel je al iets extra's. Supporters vinden het leuk als een eigen jongen doorbreekt en ik voel die energie ook. Ik zie dat ze trots zijn op een jongen uit de eigen jeugd dus dan is het juist leuk en positief om in de Kuip te spelen", besluit de verdediger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!