Van Nistelrooij: 'Er is wel iets aan de hand als je dit soort resultaten haalt'

Van Nistelrooij baalt van nederlaag
24 januari om 21:21

Ruud van Nistelrooij baalt van de nederlaag bij FC Emmen, maar de trainer van PSV weigert met de vinger te wijzen. De oud-spits kan echter niet ontkennen dat er inmiddels een groot probleem is bij de club. 

Van Nistelrooij reageert na de nederlaag voor de camera van ESPN. "Het is pijnlijk, dat is duidelijk. Je wil elke keer weer de winst bevestigen waar je jezelf naar toeknokt. In de eerste helft doen we onszelf geen groot plezier door de eerste kansen te laten liggen. We hadden er bij Emmen moeilijk grip op, maar ze creëerden ook niet veel. Dan krijg je die rode kaart en weet je dat het een moeilijke avond wordt. In de tweede helft zit er spirit in de ploeg en kan je hier gewoon gelijkspelen. Dat gebeurt dan ook niet en dan heb je niks."

Volgens de trainer gingen de spelers na de rode kaart meer voetballen. "Het is vaak zo dat je met tien man allemaal net wat meer gaat doen. Als je zo met elf man speelt, zie ik het ook anders. Je creëert weer kansen, ook voetballend. We wisten dat we ruimtes zouden krijgen. Maar bij ons speelden ze er een aantal keren ook doorheen."

Aan echte wijzigingen binnen het elftal denkt Van Nistelrooij nog niet. "Je gaat door waar je mee bezig bent. Die conclusies moet je trekken, maar er is wel iets aan de hand. Als je als PSV dit soort resultaten haalt, gaat het niet goed. Dan moet je als topclub reageren en opstaan. Het zijn jonge jongens die alles doen wat ze kunnen, daar kun je niemand iets in kwalijk nemen. Als een tegenstander anders speelt dan je voorbereidt, heb je ervaring nodig in de ploeg om dat snel te kunnen neerzetten."