Nieuws

Officieel: Polen presenteert Ronaldo-beul als nieuwe bondscoach van het land

Officieel: Polen presenteert Ronaldo-beul als nieuwe bondscoach van het land

24-01-2023 14:16

Polen heeft Fernando Santos officieel aangesteld als nieuwe bondscoach. De Oost-Europeanen waren sinds de breuk met Czeslaw Michniewicz op zoek naar een nieuwe leider, die het nu in de voormalig Portugal bondscoach heeft gevonden.

Michniewicz bereikte de achtste finales van het WK in Qatar met Polen, maar dat was volgens de bond niet genoeg om de Pool aan te laten blijven. Dat gold ook voor de nieuwe bondscoach Santos, die na de uitschakeling in de kwartfinale tegen Marokko ook zijn biezen mocht pakken.

Ondanks zijn recente ontslag heeft Santos toch een grote staat van dienst. De Portugees won in 2016 het EK, waarna hij ook de eerste editie van de Nations League won ten koste van het Nederlands elftal.

Santos baarde afgelopen WK vooral opzien door Cristiano Ronaldo te passeren. De oefenmeester gaf Conçalo Ramos de voorkeur, die drie vervolgens drie keer scoorde tegen Zwitserland. Een dergelijk scenario zou zich in zijn tijd bij Polen ook kunnen ontvouwen. Robert Lewandowski is nog altijd in absolute topstaat, maar zou ook wel eens in een situatie als die van de Portugese nummer zeven kunnen komen.