Nieuws

Zaakwaarnemer Martínez over United-transfer: 'Hij heeft vertrouwen in Ten Hag'

Zaakwaarnemer Martínez over United-transfer: 'Hij heeft vertrouwen in Ten Hag'

24-01-2023 13:13

Erik ten Hag speelde een belangrijke rol in de keuze van Lisandro Martínez om de overstap van Ajax naar Manchester United te maken. Dat vertelt zijn zaakwaarnemer Bas Schothorst in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. 

Zowel Manchester United als Arsenal wilde Martínez deze zomer losweken bij Ajax. Eerstgenoemde club slaagde hier uiteindelijk in, tot grote onvrede van de Londense grootmacht. "Dat is ook een proces van enkele maanden geweest. We hadden contact met verschillende topclubs en uiteindelijk heeft de aanwezigheid van Ten Hag bij United wel een belangrijke rol gespeeld", stelt Schothorst, die namens Essel Sports één van de belangenbehartigers is van de Argentijnse verdediger.

De zaakwaarnemer van Martínez vindt het logisch dat de ex-Ajacied uiteindelijk voor United heeft gekozen. "Ten Hag kent hem, heeft met hem gewerkt en weet wat hij aan Martínez heeft. Het is natuurlijk geweldig om te zien dat dit leidt tot zijn huidige prestaties", aldus Schothorst. "Voor de speler is dit iemand in wie hij vertrouwen heeft. Anderzijds is Arsenal ook een geweldige club, maar je moet een keuze maken. Je kunt moeilijk voor beide clubs spelen." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!