Nieuws

Van Hanegem en Van Basten verbazen zich over Schreuder: 'Kan je toch niet zeggen?'

Van Hanegem en Van Basten verbazen zich over Schreuder: 'Kan je toch niet zeggen?'

24-01-2023 10:19

Met zijn uitspraken liet Alfred Schreuder de nodige wenkbrauwen fronsen na de Klassieker (1-1) van afgelopen zondag. De Ajax-trainer zag dat zijn ploeg zich ontwikkelt, maar daar kunnen ook Willem van Hanegem en Marco van Basten zich niet in vinden.

"Wij zijn groeiende, maar ik ben misschien de enige die het ziet", was de conclusie van Schreuder bij ESPN. Dat werkt op de lachspieren van Van Hanegem. "Omdat ik wist dat hij dat ging zeggen", begint de Kromme bij Ziggo Sport. "Het is wel mooi dat hij zegt: misschien ben ik de enige die het ziet", haakt Van Basten in.

"Ik twijfel of wij dat ook zouden zeggen na afloop, dat denk ik niet", vervolgt Van Hanegem. "Ik kan me ook niet voorstellen dat hij dit vindt. Dan moet je kippig zijn. Dat is toch zo? Hij kan dit toch niet zeggen. Schei nou toch uit man", concludeert het Feyenoord-icoon.

Dat bij Ajax een hoop spelers zijn vetrokken staat vast, maar dat de Amsterdammers ook voor de nodige miljoenen hebben mogen investeren staat ook als een kei boven water. Ook daar kan San Marco met zijn pet niet bij. "Het is wel frappant dat het in twee jaar zo ver gezakt is. En ze hebben nota bene voor tweehonderd miljoen geïncasseerd het afgelopen jaar", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!