Nieuws

Kane evenaart clubrecord: 'Zou goed zijn als hij ook een prijs kan winnen'

Kane evenaart clubrecord: 'Zou goed zijn als hij ook een prijs kan winnen'

24-01-2023 08:07
2

Harry Kane ontving maandagavond na afloop van het duel met Fulham lovende kritieken van zijn manager Antonio Conte. De spits van Tottenham Hotspur slaagde er met een belangrijke goal op Craven Cottage in om Jimmy Greaves te evenaren als clubtopscorer.

"Harry houdt van deze club en het is belangrijk dat hij dit record nu op zijn naam heeft staan", zei Conte na de 0-1-overwinning bij Fulham, opgetekend door NU.nl. "Maar het zou goed zijn als hij ook een prijs kan winnen. Dat heeft nog meer waarde. Ik wil hem en zijn teamgenoten daar graag bij helpen."

Kane heeft door zijn historische goal tegen Fulham nu 266 doelpunten achter zijn naam staan voor Tottenham, evenveel als Greaves. Conte was voornamelijk onder de indruk van de manier waarop de klinische spits scoorde. Hij stond met zijn rug naar het doel, maar draaide snel weg en schoot hard raak. "De manier waarop hij de bal controleerde en schoot was geweldig. Alleen een aanvaller van wereldklasse kan zo'n doelpunt maken."

"Het moet niet onderbelicht blijven dat Harry met een griep op het veld stond", benadrukte Conte. "Hij voelde zich niet erg goed, maar hij wilde koste wat kost spelen. Hij begreep hoe belangrijk deze wedstrijd was. Harry is een voorbeeld voor de andere spelers in de kleedkamer."