Voormalig Nederlands toptalent vertrekt naar het Zwitserse St. Gallen

Voormalig toptalent vertrekt van Monaco naar het Zwitserse St. Gallen

23 januari 2023 om 19:35
Laatste update: 23 januari 2023 om 19:58

Voormalig toptalent Willem Geubbels vertrekt van AS Monaco naar FC St. Gallen in Zwitserland. De Fransen legden enkele jaren geleden nog twintig miljoen euro neer voor de aanvaller met een Nederlandse vader.

Geubbels stond jarenlang te boek als één van de grootste toptalenten van Europa. De 21-jarige aanvaller kon zijn potentieel echter nog niet waarmaken en mocht daarom transfervrij vertrekken bij Monaco. In het Zwitserse St. Gallen vind Geubbels nu zijn nieuwe thuis. Alain Sutter, sportief directeur van de club, is enthousiast over de nieuwe aanwinst. "Willem heeft bij talloze gelegenheden laten zien dat hij een geweldige voetballer is. Met hem hebben we een extra optie voor ons offensief", meldt Sutter via de clubkanalen.

Geubbels speelde zijn jeugdinterlands tot nu toe voor Frankrijk. Zijn marktwaarde wordt geschat op 2,5 miljoen en daarmee is de halve Nederlander de één na duurste speler in de selectie van St. Gallen. Enkel Leonidas Stergiou, met een waarde van 4,5 miljoen euro, is meer waard dan de aanvaller.