Transfernieuws

'Bayern heeft Neuer-vervanger binnen en kiest voor Zwitserse angstgegner'

'Bayern heeft Neuer-vervanger binnen en kiest voor Zwitserse angstgegner'

05-01-2023 12:57 Laatste update: 12:59

Yann Sommer moet na Daley Blind de volgende aanwinst van Bayern München worden. De Zwitsers internaional is nagenoeg rond met Der Rekordmeister en wordt de tijdelijke vervanger van Manuel Neuer, die tijdens een skivakantie zijn been brak.

Sommer verlaat Borussia Mönchengladbach spoedig om zich bij Bayern te voegen, meldt de Duitse tak van Sky Sports. United keek ook lange tijd naar Sommer, maar op Old Trafford lijkt Jack Butland de versterking tussen de palen te worden. Volgens Sky is Bayern de enige club waar Sommer heen wilde. Bayern liet het oog eerder op Alexander Nübel vallen, maar AS Monaco, die de goalie momenteel huurt, zag een dergelijke overstap niet zitten. Sommer staat erom bekend vooral in topwedstrijden te excelleren en dat heeft de afgelopen seizoenen voor het nodige puntenverlies geleden bij Bayern.

Bayern haalt met Sommer een ervaren doelman in huis. De 33-jarige Zwitser staat sinds 2012 op doel voor de nationale ploeg en staat op 80 interlands. De sluitpost speelde tussen 2006 en 2014 in de Zwitserse competitie, maar is de afgelopen acht seizoenen bij Mönchengladbach te vinden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!