Nieuws

'Manchester City-speler Mendy voor zevende keer aangeklaagd om verkrachting'

'Manchester City-speler Mendy voor zevende keer aangeklaagd om verkrachting'

22-12-2021 13:23 Laatste update: 14:08

Benjamin Mendy is opnieuw beschuldigd van verkrachting, nu de rechtszaak rondom een reeks ernstige zedendelicten reeds begonnen is. De 27-jarige Manchester City-speler wordt beschuldigd van acht misdrijven tegen vijf verschillende vrouwen.  

Toen de Fransman vorige week werd aangeklaagd in de Chester Crown-rechtbank, volgde een nieuwe aanklacht jegens hem, voorafgaand aan zijn proces dat volgend jaar begint. In de acht gevallen van misdrijven gaat het zeven keer om een verkrachtingszaak met betrekking tot vier vrouwen, meldt Sky Sport News

'De eerdere aanklachten zijn drie aanklachten van verkrachting, die zouden hebben plaatsgevonden op 11 oktober 2020, seksuele aanranding op 2 januari 2021, een aanklacht van verkrachting op 24 juli 2021 en twee aanklachten van verkrachting op 23 augustus 2021', schrijft het Britse medium.  

Naast de voetballer verscheen ook Louis Saha Matturie (niet te verwarren met oud-voetballer Louis Saha) in de rechtbank als medeverdachte: hij wordt beschuldigd van zes verkrachtingen en één aanranding.