Nieuws

Bijlow trekt vergelijking met ploeg van 2017: 'We bleven toen ook altijd gaan'

Bijlow trekt vergelijking met ploeg van 2017: 'We bleven toen ook altijd gaan'

20-01-2023 20:35

Justin Bijlow wil niet op de zaken vooruitlopen met Feyenoord wat betreft een mogelijke landstitel. Wel ziet de doelman gelijkenissen met de ploeg die in 2017 de felbegeerde landstitel naar zich toe trok.

Zes jaar geleden stond onder meer Dirk Kuyt aan de kant van Feyenoord als speler. Bijlow kwam in 2016 bij het eerste elftal van de Rotterdammers en maakte de landstitel van dichtbij mee. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt de doelman terug op dat seizoen. "Het verschil is dat wij toen een vrijwel volledig elftal met Nederlandse spelers hadden en dat is nu anders. Maar dat feit heeft geen negatieve invloed op de manier waarop wij wedstrijden aanpakken en door blijven gaan tot de laatste minuten", meent Bijlow.

"Neem FC Utrecht uit. In die wedstrijd kwamen we in het kampioensseizoen in blessuretijd nog terug van een 3-1 achterstand door goals van Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer. Deze maand bleven we ook gaan tot de laatste snik. We maakten de 1-1 en het gevoel dat we hadden was dat als er nog vijf minuten extra was gespeeld, we hadden gewonnen. We geven nooit op", vervolgt de doelman.

Bijlow maakte niet eerder een échte Klassieker mee in een volle Kuip als basisspeler, maar is niet van plan zich anders voor te bereiden. "Zelf probeer ik echt de wedstrijd aan te vliegen zoals elke andere wedstrijd. Dat werkt het beste. Of het op het veld anders is, moet ik nog meemaken. Ik heb nog nooit een Klassieker in de Kuip gespeeld met publiek. Maar ik ken de sfeer natuurlijk wel."